test
test
Шановні клієнти, будь ласка, уточнюйте актуальну ціну за телефонами або у магазині. Ціни на сайті можуть бути застарілими. Дякуємо за розуміння!

Як дбати про дитячу коляску


Кожного сезону дитяча коляска піддається серйозним випробуванням погодними умовами та особливостями експлуатації. Після придбання візочка потрібно зробити насправді важливу річ – прочитати інструкцію з експлуатації. І це не жарти! Майже все про правильний догляд за коляскою зазначено у цьому документі. Якщо ви не хочете розбиратися у технічних характеристиках та термінології, ми вибрали для вас найголовніше.

Не перевантажуйте візочок

Максимальне навантаження більшості сучасних візочків складає 15-22 кг. Це означає, що в колясці можна везти дитину вагою до 12-17 кг, а також покласти до 5 кг покупок, іграшок чи речей чи вибрати іншу комбінацію, але загальна вага не має перевищувати вказаний поріг.

Звичайно, якщо дитина буде трохи важча, візок не розвалиться, але регулярні перевантаження або одиничні перевезення занадто важких речей призведуть, як мінімум, до зміни геометрії конструкції, що призведе до поступового руйнування та деформації всіх механізмів.

Навантажена та повішена на ручку керування сумка може призвести до поламки шарнірів або телескопічного механізму регулювання висоти. І не тільки. Коляска може просто перекинутися під час руху.

Догляд за колесами

Колеса потрібно регулярно змащувати силіконовим гелем (приблизно раз на місяць). Окрім того, механізми, амортизатори, шпиці після прогулянки потрібно регулярно очищувати від бруду, листя, трави тощо. Особливо прискіпливо слід віднестися до видалення піску та морської солі після відвідування пляжу, бо саме ці речовини є особливо агресивними для деталей візочка. Після зимової прогулянки обов'язково потрібно обтерти шасі та колеса сухою ганчіркою.


Якщо колеса візочка помпові, важливо слідкувати за тиском, щоб запобігти розривам. Якщо ви придбали візочок, що був у використанні, замініть зношені колеса, щоб запобігти дорогому ремонту у майбутньому. Попри переконання деяких виробників, жодна коляска насправді не розрахована на щоденне стрибання сходами (особливо це стосується будинків без ліфта). Спускати візочок потрібно дуже обережно та ще періодично оглядати ходову систему на предмет виявлення поламок.

Зберігання та перевезення

Якщо візочок або певний модуль не використовується та запакований для зберігання – обов'язково зробіть у поліетилені кілька отворів для вільної циркуляції повітря або переконайтеся, що вони передбачені у "рідному" упакуванні. Якщо у вас попереду поїздка громадським транспортом чи власним автомобілем, проконтролюйте, щоб на коляску було покладено важких речей, що можуть пошкодити раму чи модулі.

Бережіть текстиль

Тканина верху багатьох візочків обробляється спеціальними речовинами для протидії ультрафіолету та волозі. Для зберігання цих властивостей потрібно обов'язково придбати дощовик, якщо його немає у комплекті та намагатися не випробовувати капюшон на прогулянці під дощем. Якщо текстиль забруднився, плями потрібно видаляти відразу ж після утворення. Хоча виробники дозволяють прати текстиль у делікатному режимі, для зберігання первинного зовнішнього вигляду краще обробляти забруднення за допомогою спеціальних спреїв, безпечних для дитини, а прання залишити на крайній випадок.